2017 nyár: Kiesés az EL-ből és hullámzó bajnoki kezdés

2018-01-04 14:54
Folytatjuk visszatekintő sorozatunkat. Ezúttal a nyári történésekre fókuszáltunk.

Június 15-én leigazoltuk a cseh Vít Benest. Csapatunk június 18-án elutazott a büki edzőtáborba. A Beitar Jeruzsálemet kaptuk ellenfélnek az Európa Ligában.

Június 20-án csapatunk egyik oszlopának, Berecz Zsombornak jobb térdét megműtötték. Felkészülési mérkőzésen 0-3-ról, 4-3-ra legyőztük a Sturm Graz csapatát. Majd június 24-én 3-1-re diadalmaskodtunk a Haladás felett. Június 29-én Jeruzsálemben a 88. percig 3-1-re vezettünk, ám négy perc rövidzárlat után 4-3-ra kikaptunk a Beitar ellen. Góljainkat Pavlov (36.’, 44.’,) és Kulcsár (51.’) szerezték.

Kiss János lett csapatunk új masszőre, az egészségügyi problémái miatt távozott Prohászka Zoltán helyén. János 20 éve gyúr labdarúgókat, és ezt az időszakot egyetlen klubnál, az MTK-nál töltötte.

Július 4-én megszületett a nyár második igazolása, a szlovák kapus, Lubos Kamenár személyében, aki mivel rendelkezik magyar felmenőkkel, így néhány hónap múlva az MLSZ ezt elismerve már nem tekintette idegenlégiósnak. Őt egy nappal később követte a cseh Jan Simunek, aki ősszel csípő sérülést szenvedett, így sajnos az ő szereplésére még több hónapig nem számíthatunk. 

Július 6-i visszavágón, a nagyon akaró, de görcsösen játszó csapatunk 3-0-s vereséget szenvedett izraeli ellenfelétől, így búcsúztunk az EL-ből.

Rosszul indult a 2017/18-as bajnoki évad. A július 16-i bajnoki nyitányon a Szusza stadionban 2-0-s vereséget szenvedtünk a DVTK-tól.

Azután következett egy balszerencsés edzőmeccs a III. kerületi TVE ellen (2-1-es győzelem), amelyen két új szerzeményünk Benes és Simunek is súlyos sérüléseket szenvedett. Rajtuk kívül a térdoperációja miatt lábadozó Berecz és a makacs hasfal húzódása miatt Királyra sem számíthatott azután vezetőedzőnk.

A 19 éves Vogyicska Bálintot egy évre kölcsönbe vettük az MTK-tól, míg Debreceni András Győrben folytatta pályafutását.

Július 23-án csapatunk fontos 3 ponttal gazdagodott az újonc Balmazújváros első hazai meccsén, Remili 5. percben szerzett fejes góljával.

Nagyszerű hír, hogy Berecz Zsombor szerződését egy évvel, 2019 nyaráig meghosszabbítottuk.

Július 30-án magabiztos, 2-0-s győzelmet arattunk „otthon” a PAFC ellen, Burmeister (39.’) és Kulcsár (73.’) góljaival. Berecz több hetes kihagyás után ismét kezdő volt, és jelentős mértékben hozzájárult a sikerhez. Ám Kleisz Márk térdporc műtéte miatt – mint később kiderült -, csaknem az egész őszt ki kellett hagynia.

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában, szoros mérkőzésen, 1-0-ra kikaptunk az Újpesttől.

Folytatódott a pechsorozatunk, mivel augusztus 12-én egy vitatható góllal, az utolsó percben mentett egy pontot a Mezőkövesd a Szusza stadionban. Gólunkat Kulcsár érte el az 59. percben.

Majd augusztus 18-án, egy első félidei bő negyedórás összeomlást (0-4) követően, 4-1-es vereséget szenvedtünk idegenben a Debrecentől. Ám a baj nem járt egyedül: Murka Benedek keresztszalagjai elszakadtak, így az ő éve is végetért.

Augusztus 26-án a Szuszában úgy kellett a Paks elleni 3-1-es győzelem, mint egy falat kenyér. Góljainkat James (23.’), Gaál (42.’), és Hangya (97.’) szerezték, míg a tolnaiak találata Bartha (45.’) nevéhez fűződött. Pár nap múlva egy évre kölcsönvettük a görög Olympiakos csapatától a 21 esztendős görög Nikolaos Vergost, míg elhagyta csapatunkat Mahir Saglik.  

Augusztus végén, a 7. fordulót követően 10 ponttal (3 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség) a 4. helyet foglaltuk el a tabellán, a Videoton, a Honvéd és a DVTK után, több győzelemmel megelőzve a velünk azonos pontszámú FTC-t és Újpestet.