2-1-re győztünk Soroksáron

2021-01-20 15:00
Feczesin Róbert és Pátkai Máté találataival nyertünk a mai felkészülési mérkőzésen.

11 órától a Szamosi Mihály Sporttelepen a Soroksár SC együttese ellen léptünk pályára, csapatunk második felkészülési mérkőzése a hatályban lévő kormányrendelet szerint zárt kapuk mögött került megrendezésre. Ellenfelünk harmadik alkalommal játszott edzőmeccset a téli felkészülés alatt, elsőként a Dorogot győzték le 1-0-ra, majd a Pécstől kaptak ki 4-0-ra.

Birtalan Botond, Otigba Kenneth, Vernes Richárd, Kilyén Szabolcs, Kleisz Márk és Ivan Rados sérülés miatt nem szerepeltek a mai keretben.

Schindler Szabolcs mindkét játékrészben más összeállításban szerepeltette csapatunkat.

Első félidő: Jova - Szivacski, Litauszki, Tóth B., Kalmár - Kovács, Hinora, Szatmári - Pekár, Balajti, Murka
Második félidő: Bánfalvi - Viczián, Litauszki, Szilágyi - Terbe, Hidi M, Pátkai, Köböl, Silye - Feczesin, Radó
Soroksár SC: Varga - Bene, Gengeliczki, Csontos, Pászka - Derekas, Csernik - Ammar, Korozmán, Szerető - Lovrencsics (cserék: Gárdos, Takács, Hudák, Erdélyi, Valencsik, Tóth D., Orosz, Magyari)

Csapatunkban a mérkőzés első félidejében nagyrészt azok a játékosok jutottak szerephez, akik az elmúlt hónapok során kevesebb játéklehetőséget kaptak vagy elhúzódó sérüléssel, betegséggel bajlódtak. A hazaiak a mérkőzés 3. percében megszerezhették volna a vezetést, Szerető ziccerben vezette a labdát Jova Leventére, ám kapusunk bravúrral, lábbal védett. Két perccel később Kalmár Olivér került helyzetbe: Murka Benedek jobb oldali szögletére védőnk fejjel jó ütemben érkezett, a labda csak centikkel kerülte el a soroksári kaput. A 12. percben újabb lehetőség adódott a hazaiak előtt, Pászka távoli szabadrúgása a fölső kapufán csattant. 10 perccel a félidő vége előtt Szatmári Lóránd indította Murkát, aki közleről a rövid kapufára bombázott. Szinte azonnal válaszoltak is a soroksáriak: Szerető hozta helyzetbe Lovrencsicset, Jova Levente azonban nagyszerű ütemben érkezett, így a kapura tartó lövés hálóőrünket találta el.

A szünet után Jova Leventét fiatal kapusunk, Bánfalvi Dániel váltotta, a mezőnyjátékosok közül azonban csak Litauszki Róbert maradt a pályán, vezetőedzőnk teljes sorcserét hajtott végre. 2 perccel a kezdés után középen Lovrencsicset ugratták ki, aki 15 méterről a hosszú sarokba lőtt, ezzel a Soroksár megszerezte a vezetést (1-0). A következő húsz percben mezőnyben folyt a játék, egyik kapu sem volt veszélyeztetve, ám utána felgyorsultak az események. A 69. percben könnyen egyenlíthettünk volna: Köböl Krisztián látványos ollózását Takács a gólvonalról fejelte ki. 3 percre rá viszont egalizálni tudtunk, Pátkai Máté pontos indítása után Feczesin Róbert félmagasan a hosszú sarokba tekerte a labdát (1-1). 5 perccel később át is vettük a vezetést, ezúttal viszont Feczesin szolgálta ki Pátkait, aki öt méterről a hosszú sarokba bólintott (1-2). 

A mérkőzés részletes tudósítása ITT olvasható.


Soroksár SC - Vasas FC 1-2 (0-0)
zártkapus felkészülési mérkőzés
Szamosi Mihály Sporttelep, műfüves pálya
2021. január 20., szerda 11:00

Első félidő: Jova - Szivacski, Litauszki, Tóth B., Kalmár - Kovács, Hinora, Szatmári - Pekár, Balajti, Murka
Második félidő: Bánfalvi - Viczián, Litauszki, Szilágyi - TerbeHidi M, Pátkai, Köböl, Silye - Feczesin, Radó
vezetőedző: Schindler Szabolcs

Soroksár SC: Varga - Bene (Gárdos 60.), Gengeliczki (Takács 60.), Csontos (Valencsik 60.), Pászka - Derekas, Csernik (Hudák 45.) - Ammar (Orosz 60.), Korozmán (Tóth D. 60.), Szerető (Magyari 60.) - Lovrencsics (Erdélyi 60.)
vezetőedző: Lipcsei Péter

gólszerzők:  Lovrencsics (47.) és Feczesin (72.), Pátkai (77.)
sárga lap: Feczesin (61.), Radó (61.)

Schindler Szabolcs értékelése a Soroksár elleni felkészülési találkozót követően:

- Mindig fontos az eredmény, de egy edzőmérkőzésen nem ez az elsődleges, hanem a mutatott játék. Változatlanul keményen készülünk a tavaszi rajtra, így a mai meccs előtt sem frissítettünk. Ütőképes kezdőcsapat kialakítása a cél, ezért többféle pozícióban is kipróbáltuk a labdarúgókat annak érdekében, hogy minden poszton a tervezett játékrendszernek megfelelő játékosok lépjenek pályára. A második félidőben más felállásban játszottunk, ennek köszönhetően a középpályán létszámfölényben voltunk, amit nagyszerűen ki is használtunk.