17 éves játékossal a pályán jutottunk tovább a MOL Magyar Kupában!

2020-10-28 14:30
Ma délben 27 mérkőzéssel folytatódott a MOL Magyar Kupa küzdelemsorozata, tét a legjobb 32 együttes közé jutás volt. Az Eger SE elleni összecsapáson 12 tehetséges fiatal Vasas-játékos kapott szerepet: kezdőjátékosként lépett pályára Kovács Milán (21), Kilyén Szabolcs (22), Tóth Bence (22) és Kalmár Olivér (18), míg csereként szállt be Kapornai Bertalan (18), Köböl Krisztián (19), Terbe Botond (20) és a mindösszesen 17 esztendős Farkas Botond, de a padon foglalt helyet bevetésre várva Bánfalvi Dániel (19), Hinora Kristóf (22), Szilágyi Zoltán (22) és Ujvárosi Ádám (20). Csapatunk fiatalokkal tűzdelt kerete 2-0-ra nyert Egerben, kiharcolva ezzel a továbbjutást.

Ezúttal hétközben lépett pályára csapatunk, a MOL Magyar Kupa 7. fordulójának Eger SE - Vasas FC összecsapása 12.30-kor vette kezdetét.

Az Eger SE két elmaradt bajnoki találkozó után folytatta a harmadosztályú sorozatot, a megyei rangadónak számító találkozón a Gyöngyösi AK Mátra-Beton gárdája ellen 3-3-as döntetlent játszottak, ráadásul a 28. perctől emberhátrányban futballoztak. Csapatunk vasárnap Radó András két góljával elhozta a 3 pontot Ajkáról, de az azt megelőző - DEAC és Szeged - elleni találkozókon is sikeresek voltunk.

Ellenfelünk a legjobb 64 csapat közé kerülésért szoros mérkőzésen, a hosszabbításban jutott tovább a Sajóbábony VSE ellen, csapatunk viszont magabiztos fölénnyel győzte le szeptemberben a Sényő együttesét.

Az egri Szentmarjay Tibor Stadionban verőfényes napsütés fogadta az 500 kilátogató érdeklődőt. Csapatunkat közel 100 angyalföldi drukker kísérte el, köszönjük a szurkolást!

Schindler Szabolcs vezetőedző a Rados - Kilyén, Viczián, Tóth, Kalmár - Kovács M., Pátkai, Szatmári - Murka, Feczesin, Pekár kezdő tizenegyet küldte pályára, a cserék között Bánfalvi, Szilágyi, Köböl, Szedlár, Hinora, Kapornai, Terbe, Ujvárosi, Farkas B. és Radó neve szerepelt. Sérüléssel bajlódik, így a szakmai stáb biztosan nem számíthatott ma Kleisz, Csató, Otigba, Vernes, Litauszki és Birtalan játékára (hiányzóinkkal korábbi cikkünk részletesen foglalkozik).

Az Eger SE a Nacsa - Vaskó, Nemes, Vajda - Gresó, Valkay, Deli, Kis, Boros, Géringer - Katona összeállítással kezdett, a padon Varga, Kovács D., Hegedűs, Farkas K., Antal, Pál, Révész, Debreceni, Csifó, Olasz ültek. 

Csapatunk tiszta fehérben, ellenfelünk piros-kék-kék felszerelésben lépett pályára, a mérkőzést a házigazda egri együttes kezdte.

A kezdő sípszótól nyomás alatt tartottuk az egri kaput. A 3. percben Pekár végzett el egy jobb oldali szögletet, amit Kovács  M. talppal, centikkel lőtt a bal kapufa mellé, majd Murka cselezgetett a 11-es pontnál, ám lövésébe beleállt egy védő. 

A következő néhány perc Feczesiné volt. Először Pekár adta be a labdát bal oldalról, Feczesin átvette és egy jó csel után 10 méterről lőtt, de egy védő blokkolni tudott, majd egy bal oldali szöglet után fejelt a felső lécre. A 8. percben azonban megszereztük a vezetést: Feczesin 9 méterről a hosszú jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

2 perccel később máris jött az újabb Vasas-gól, Pekár 26 méterről, középről lőtt (0-2), de a kétgólos előny után is folyamatosan támadtuk a hazai kaput. A 12. percben 17 méterről szabadrúgáshoz jutottunk: Pátkai lövését, amely a jobb alsó sarokba tartott, Nacsa bravúrral védte. Nem sokkal később Feczesin gurított vissza a 16-os előterében, de Szatmári jobb belsővel a kapu fölé emelt. A 19. percben az egriek előtt is adódott lehetőség, ám a szöglet után Rados lehúzta a labdát. A 21. minutumban Kalmár tört előre, beadása egy védő lábáról az alapvonalon túlra pattant, a bal oldali szögletet egy védő fejelte ki. További részletes tudósítás ITT olvasható.

MOL Magyar Kupa - 7. forduló
Eger SE - Vasas FC 0-2 (0-2)

2020. október 28., szerda 12:30
Eger, Szentmarjay Tibor Stadion
500 néző

Vasas FC: Rados - Kilyén (Terbe, 72'), Viczián, Tóth, Kalmár - Kovács M., Pátkai (Kapornai, 66'), Szatmári (Farkas, 85') - Murka (Szedlár, 46'), Feczesin, Pekár (Köböl, 72')
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Eger SE: Nacsa - Vaskó, Nemes, Vajda (Debreceni, 46') - Gresó (Révész, 88'), Valkay, Deli (Pál, 46'), Kis (Antal, 78'), Boros (Olasz, 69'), Géringer - Katona
Vezetőedző: Sütő Szilárd

Gólszerzők: Feczesin (10'), Pekár (11')

Schindler Szabolcs, vezetőedző:

- A mérkőzés eleje nagyon jól sikerült, az első 25 percben rengeteg helyzetünk volt. Sajnos ebben az időszakban csak két gólt szereztünk, így nem tudtuk lezárni a mérkőzést. Kiegyenlítettebb lett a játék, a második félidővel pedig nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert kicsit felhoztuk az NB III-as ellenfelet. Összességében viszont teljesítettük a célunkat, ez a legfontosabb, illetve az, hogy több olyan fiatal is pályára tudott lépni, akik szép jövő előtt állnak. Holnaptól készülünk a vasárnapi, Kaposvár elleni mérkőzésre. Köszönjük, hogy ilyen sok szurkoló elkísért minket. 

A következő forduló sorsolását a november 14-i Bicske-Ferencváros összecsapást követően készíti el a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: