11-esekkel elbuktuk az MK-döntőt!

2017-05-31 21:40
Az 1-1-es rendes játékidő után 11-esekkel az FTC 5-4-re nyert és megszerezte a Magyar Kupát.

Döntőhöz méltón kezdődött a Magyar Kupa fináléja, már az első perctől parázs összecsapás folyt a pályán. A teljes félidőben kiegyenlített volt a találkozó, hol mi, hol a ferencvárosiak voltak valamivel aktívabbak.

A döntő első nagy helyzete csapatunkhoz fűződik, a 21. percben Kulcsár lőhetett egymás után kétszer is kapura, de Dibusz mindkét alkalommal résen volt, így nem tudtuk megszerezni a vezetést. Néhány perccel később a Fradinak viszont sikerült, a 26. percben Varga távoli szabadrúgása kötött ki a kapunkban (0-1).

A zöld-fehérek vezető találatát követően valamelyest megtorpantunk, így volt néhány lehetősége a Ferencvárosnak, de Nagy szép védésekkel hárította azokat. A félidő végén viszont mi kerültünk fölénybe, több lehetőségünk is volt, többek között Saglik hatalmas kapufája, illetve Kleisz távoli lövése, de sajnos egyik sem kötött ki a hálóban, így egygólos hátránnyal vonultunk pihenőre.

Fantasztikusan kezdtük a második játékrészt, ugyanis Kulcsár már a 47. percben kiegyenlített: Remili tette ki szépen a jobb oldalra támadónknak, aki a kapu felé vette az irányt, egészen bevezethette a 16-oson belülre, majd nagy erővel a kapuba lőtt (1-1).

Az egyenlítő gólunkat követően mi uraltuk a játékot, a Ferencváros csak elvétve jutott el a kapunkig. Megvoltak a lehetőségeink, Berecz és Saglik is próbálkoztak távolról, de pontatlanok voltak. Kulcsár akár meg is fordíthatta volna találkozót Vida kiváló kiugratását követően, de lövését védte Dibusz.

A rendes játékidő utolsó részében is mi voltunk fölényben, de ekkorra már óvatosabbak voltak a csapatok. Volt egy nagy helyzetünk is az utolsó percekben is: Murka dönthette volna el a találkozót, de 10 méterről fölé lőtt. 

A 90 perc legvégén Lovrencsics Gergő súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, akinek a teljes Vasas-család nevében jobbulást kívánunk.  Azóta kiderült, hogy a kórházba került játékos gerince nem sérült meg.

A hosszabbítás perceit a Fradi kezdte aktívabban, de jól védekeztünk. Valamelyest fáradtabban mozogtunk, nem tudtuk veszélyeztetni az ellenfél kapuját, végül az extra játékidő első felében nem esett gól. A hosszabbítás második felében feljavultunk, kiegyenlített játék folyt a pályán, de gól ebben a játékrészben sem született, így büntetőpárbaj döntötte el a kupa sorsát.

Sajnos a tizenegyes párharcban Ristevski révén egyszer hibáztunk, a ferencvárosiak viszont az összes büntetőjüket értékesítették, így végül hatalmas csatában alul maradtunk és az ezüstérmet veheti át csapatunk.

Mindentől függetlenül szép szezont zárt együttesünk, és egy kis pihenőt követően már készülhet az európai megmérettetésre. Szép volt, fiúk!